Onze kunst in huis


Leuk dat een deel van mijn schilderijen hier een tijdelijk verblijf hebben gekregen in dit prachtige pand. Laat ik me eerst even voorstellen; ik ben Janny en samen met mijn partner Harry wonen wij alweer 10 jaar in het mooie bosrijke Maarsbergen. We hebben een samengesteld gezin, twee zonen en een dochter. De kinderen wonen inmiddels op zichzelf (wat niet zo vanzelfsprekend is tegenwoordig). De oudste zoon zei vroeger vaak aan de eettafel; als ik 18 ben ga ik het huis uit. Ironisch genoeg is hij als laatste uit het huis vertrokken en wel vorige maand, hij is inmiddels 31 jaar.

Ondanks dat ik nu woonachtig ben op de Utrechtse Heuvelrug ben ik geboren en opgegroeid in Utrecht. Ik was een echt buitenkind en speelde het liefst in de natuur. Wilde bloemen plukken (soms uit de tuin van de buren), vogeltjes voeren en alles wat kroop ging in een jampotje met een blaadje groen. Op school blonk ik alleen uit in creatieve vakken want daar beleefde ik altijd het meeste plezier aan. In de periode na mijn schoolopleiding heb ik nog verschillende cursussen en opleidingen op creatief gebied genoten, maar uiteindelijk heb ik mij vooral gericht op de opvoeding van de kinderen.

Na een reorganisatie in 2018 binnen het bedrijf van mijn toenmalige werkgever diende zich de mogelijkheid aan voor nieuwe uitdagingen en besloot ik eindelijk te gaan doen wat ik al jarenlang van plan was; het volgen van een opleiding Interieur & Styling. Hier heb ik dan ook in 2019 mijn diploma voor behaald. Ondanks dit succes voor mezelf besloot ik uiteindelijk toch om mijn “oude” liefde voor het schilderen, die altijd als een rode draad door mijn leven is gegaan, weer op te pakken.

Na eerst weer bezig te zijn geweest met schilderen van o.a. de werken die hier nu ten toon gesteld zijn ben ik nu sinds ruim een jaar geleden ook begonnen met schilderen van kleurrijke aquarellen van met name natuurlijke voorwerpen zoals dieren en bloemen. Het zal je daarom wellicht niet verbazen dat ik inmiddels dus weer de bloemen pluk die langs of in de bermen of bij buren groeien als ik daar ook mooie bloemetjes zie staan (wel met dat verschil dat ik nu wel eerst van tevoren dit netjes vraag). Een ander groot deel van deze bloemen komt uiteindelijk ook gewoon uit onze eigen tuin. Het leuke van deze aquarellen is dat ze ook inmiddels op kaarten uitgegeven zijn en ter verkoop in diverse winkels liggen.

Janny van den Broek

Website: www.jannyvandenbroek.nl
Email: Janny.vandenbroek@online.nl

Volg mij op instagram @jannys_galerie waar ik regelmatig nieuw werk post!